MojWindows

Lenovo v spolupráci s Googlom vyvíja svoj prvý smartfón postavený na platforme Project Tango. Project Tango je technologická platforma, ktorá využíva pokročilé počítačové videnie, snímanie hĺbky a sledovanie pohybu a je tak schopná vytvárať na obrazovke interaktívne 3D zážitky. Nový smartfón, ktorý bude dostupný v lete 2016, bude využívať procesor Qualcomm Snapdragon a podľa vyjadrení, ktoré padli na veľtrhu Consumer Electronics Show sa jeho cena bude pohybovať pod 500 dolármi.

LenovoProjectTangoDeviceConcepts

Lenovo, Google a Qualcomm Technologies úzko spolupracujú na optimalizácii softvéru a hardvéru, aby zabezpečili, že spotrebitelia z platformy Project Tango vyťažia čo najviac. Project Tango v sebe spája špecializovaný softvér a hardvér, vďaka ktorému je zariadenie schopné reagovať na každý pohyb užívateľa, či už pri kroku vpred, vzad alebo keď sa nakláňa zo strany na stranu.

Vývojári aplikácií môžu byt alebo kanceláriu premeniť na hru alebo vytvoriť magické okno do virtuálnych prostredí alebo rozšírenej reality. Takéto zariadenia dokážu užívateľom umožniť presne prechádzať nákupným centrom alebo dokonca nájsť konkrétny tovar v obchode, prípadne zachytiť 3D rozmery miestnosti, čo poskytne miery, ktoré môžu následne využiť pri nákupe nábytku alebo dekorácií.

V rámci vzniknutého partnerstva spoločnosti pozývajú vývojárov, aby vytvárali aplikácie pre túto platformu a predkladali svoje návrhy prostredníctvom stránky Project Tango App Incubator. Najlepšie aplikácie získajú financovanie a spolu s ním možnosť, aby boli použité na pripravovanom smartfóne.

“Vďaka Project Tango sa zo smartfónu stáva magické okno do hmotného sveta, nakoľko mu to umožní vnímať priestor a pohyb, čo prekračuje hranice dotykového displeja,” uviedol Johnny Lee, Project Tango Lead, Google. “Vďaka spolupráci s Lenovo budeme môcť Project Tango urobiť prístupnejším pre užívateľov a vývojárov na celom svete, aby si mohli vychutnávať ako aj vytvárať nové zážitky, ktoré spájajú virtuálny svet so svetom skutočným.”

 

Zdroj: TS

 

08.01.2016

+