MojWindows

Microsoft na svojej konferencii Windows 10 Devices nasadil novými zariadeniami latku poriadne vysoko. Mali sme možnosť vidieť nové vlajkové lode mobilnej divízie, tablet Surface Pro 4, úplnú novinku Surface Book, druhú generáciu fitness náramku Microsoft Banddokovaciu stanicu pre funkciu Continuum. Nakoľko počas prezentácie padli detaily o cenách a dostupnosti len pre americký trh, obrátili sme sa s prosbou o poskytnutie informácii pre slovenský trh. Odpoveď, ktorú sme dostali rozhodne nie je taká, akú by sme očakávali. Slovensko akosi medzi trhmi, kde sa zariadenia majú zo začiatku objaviť chýba. To, kedy a či vôbec sa u nás zariadenia objavia, teda zostáva naďalej nejasné.

Nadupaný notebook Surface Book bude dostupný na predaj od 26. októbra v Kanade a v Spojených štátoch a následne od 12. novembra v Austrálii. Opäť sme sa teda nedozvedeli, či sa objaví na európskych trhoch. Microsoft sa vyjadril, že dostupnosť zariadenia je ovplyvnená dopytom zákazníkov a partnerov a v prípadnom ďalšom rozširovaní bude tieto fakty zohľadňovať.

Surface Book

V prípade tabletu Surface Pro 4 je dostupnosť uvedená následovne: Od 26. októbra v Kanade a v Spojených štátoch. Od 12. novembra sa dostupnosť rozšíri o krajiny Austrália, Francúzko, Nemecko, Nový Zéland a Veľkú Britániu. Od 19. novembra pribudne Rakúsko, Belgicko, Dánsko, Fínsko, Hongkong, Írsko, Taliansko, Kórea, Luxembursko, Malajzia, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Singapur, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Taiwan a Thajsko. Najbližšie tak zariadenie môžeme kúpiť u našich rakúskych a  poľských susedov.

Surface Pro 4

Dlho očakávané vlajkové lode Lumia 950 a 950XL budú podľa vyjadrenia spoločnosti dostupné na predaj na vybraných trhoch začiatkom novembra aj pomocou partnerských operátorov a vybraných partnerov. Opäť však nevieme, či aj Slovensko patrí medzi tieto „vybrané trhy“, rovnako chýba akákoľvek zmienka o predajných cenách. O dokovacej stanici Microsoft Display Dock pre Lumiu 950 a 950XL nám Microsoft neposkytol žiadne informácie.

Microsoft-Lumia-950-1Ani v prípade otázok ohľadom fitness náramku Microsoft Band 2 sme nepochodili lepšie. Ten bude dostupný na predaj od 30. októbra v Spojených štátoch, pričom ďalšie trhy budú nasledovať. To, či sa medzi nimi objaví aj Slovensko ostáva záhadou.

68c27ad8-9ae9-411f-b7a2-e1096c1fba83

13.10.2015

+