MojWindows

Najväčším prekvapením, ktoré sme počas dnešnej akcie s názvom #Windows10Devices mohli vidieť, bol rozhodne Microsoft Surface Book. Ide o vôbec prvý hybridný notebook spoločnosti Microsoft, ktorá ho zároveň označila ako “najľahší a najvýkonnejší počítač, aký bol kedy vytvorený”.  V prospech týmto tvrdeniam nahráva jeho váha, ktorá je skromných 730 gramov, ako aj hrúbka minimalistických 7,7 mm.

spec

Je vybavený 13,5 palcovým displejom s technológiou PixelSense a 267 PPI. Vo svojom vnútri ukrýva procesor Intel Core  generácie Skylake, operačnú pamäť maximálnej kapacity 16 GB , SSD pevný disk do kapacity 1TB a grafickú kartu Nvidia GeForce s pamäťou GDDR5. Microsoft do vývoja zapojil aj svoj Xbox tím, ktorý pomáhal optimalizovať grafický výkon zariadenia. Microsoft Surface Book sa pýši 12 hodinovou výdržou batérie a jeho výkon má byť v porovnaní s MacBookom Pro dvojnásobný. Hoci nebol navrhnutý pre hráčov, počas prezentácie sme mali možnosť vidieť, že si bravúrne poradí aj s najnovšími hernými titulmi.

rendering book

Displej je možné odobrať po stlačení tlačidla a pracovať s ním ako s tabletom. Spodná časť zariadenia obsahuje okrem podsvietenej klávesnice a touchpadu s 5 bodovým multitouchom aj dvojicu USB portov verzie 3.0 a čítačku pamäťových kariet. Surface Book taktiž podporuje novú dokovaciu stanicu  s dvojicou konektorov DisplayPort, ktorá bola predstavená spolu so zariadením Microsoft Surface Pro 4.

sb 2

Cena začína na hranici 1499 dolárov a v predaji sa má objaviť od 26. októbra. Opäť však treba myslieť na možnosť, že na našom trhu sa neobjaví.

06.10.2015

+