MojWindows

Ak už vlastníte počítač, tablet alebo telefón, je pre vás výhodné mať zoznam všetkých ľudí, ktorých poznáte. Ak si nie ste istí, ako dostať vaše kontakty zo služieb ako Google, či Outlook nasledujúci návod vám v tom pomôže.

Operačný systém Windows 10 si ukladá všetky svoje kontakty do aplikácie Ľudia (People app). Začnime teda s tým, že si naštartujeme aplikáciu Ľudia kliknutím na Štart menu a vyhľadaním nižšie uvedenej ikonky (farba ikony môže byť aj iná).

Peopleicon

Keď sa aplikácia otvorí, všimnite si tri bodky vpravo hore a kliknite na ne. Zobrazí sa menu, v ktorom je potrebné kliknúť na možnosť Nastavenia (Settings).

settings1

V nastaveniach je potrebné vytvoriť účet kliknutím na tlačidlo Vytvoriť účet (Add an account).

Add-account

Teraz si môžete vybrať službu, z ktorej máte v úmysle čerpať kontakty a preniesť si ich do aplikácie Ľudia. Keďže účelom tohto návodu je prenesenie kontaktov zo služby Outlook, zvolíme túto možnosť.

Outlook-account1

Táto akcia vyvolá Outlook prihlasovaciu stránku, kde je potrebné zadať svoj Outlook email, prislúchajúce heslo a následne kliknúť na tlačidlo prihlásiť sa (Sign in). Podobná situácia by takisto nastala pri prihlasovaní do inej služby, z ktorej by ste si chceli preniesť kontakty.

Outlook-connect-530x515

Okamžite po prihlásení do Outlook klienta sa vám všetky vaše kontakty prenesú do aplikácie Ľudia, kde ich môžete následne nájsť usporiadané podľa abecedy. Pokiaľ by ste mali záujem pridávať kontakty manuálne, stačí v druhom obrázku od vrchu stlačiť tlačidlo „+“. Tieto kontakty je možné následne aj manuálne odstrániť na rozdiel od tých, ktoré boli pridané zo služby Gmail, Outlook atď. Takéto kontakty môžu byť vymazané len priamo v spomínanej službe.

Zdroj: winbeta

22.09.2015

+