MojWindows

Nový build operačného systému Windows 10 sa mal objaviť už minulý týždeň, no Insider používatelia sa ho nedočkali. Unikli z neho však obrázky, ktoré naznačujú príchod dvoch nových funkcií do internetového prehliadača Microsoft Edge.

microsoft-edge

Prvú z nich už poznajú používatelia operačného systému Android z prehliadača Google Chrome. Je to funkcia synchronizovaných záložiek. Znamená to teda, že Windows 10 používatelia budú mať prístup k svojim záložkám na každom zariadení, ktoré budú používať. Nie je však stále jasné, či sa prenesie aj história prehľadávania a vyhľadavania.

microsoft-edge

Druhou funkciou je využívanie stredného tlačidla na myške pri otváraní prehliadača Edge z panela úloh, ponuky Štart alebo ikonky na pracovnej ploche. Pokiaľ teda používateľ stlačí stredné tlačidlo na myške, keď stojí nad ikonou Microsoft Edge, otvorí sa vždy nové okno prehliadača. Celý proces môžete sledovať na obrázku vyššie.

Vyššie spomenuté funkcie boli medzi najčastejšie požadovanými zmenami od Insider používateľov. Je teda vidieť, že Microsoft si odozvu svojich používateľov veľmi váži a vývoj operačného systému Windows 10 upravuje presne podľa ich požiadaviek.

Zdroj: neowin

30.09.2015

+