MojWindows

Spoločnosť Acer dnes na konferencii IFA v Berlíne prezentovala svoj nový smarftón Acer Jade Primo. Má ísť o prvý oficialne predstavený smartfón, ktorý je možné vďaka funkcii Continuum používať aj ako plne funkčný stolový počítač. Slúži na to špeciálna dokovacia stanica, pomocou ktorej je možné prepojiť smarftón, klávesnicu, myš a monitor. Tá by mala byť súčasťou balenia, ktoré sa bude predávať spolu aj s bezdrôtovou myšou a klávesnicou.

acer-jade-primo-01

Samotná spoločnosť Acer svoju vlajkovú loď označila ako vreckový osobný počítač, čo znamená, že spĺňa všetky hardvérové požiadavky pre plynulý beh operačného systému Windows 10 a jeho aplikácií pomocou funkcie Continuum. Treba však myslieť na fakt, že pomocou funkcie Continuum je možné spúšťať len univerzálne Windows aplikácie, tie navrhnuté pre klasické x86 procesory tak nie je možné spustiť. Microsoft sa nechal počuť, že pracuje na vlastných smarfónoch, ktoré podporujú funkciu Continuum, no k ich predstaveniu zatiaľ nedošlo.

acer-jade-primo_04

Po technickej stránke je Jade Primo vybavený šesťjadrovým procesorom Snapdragon 808, 5,5-palcovým Full-HD AMOLED displejom, 21 megapixelovým zadným a 8 megapixelovým predným fotoaparátom. Kedy bude smartfón dostupný na trhu, ani ďalšie informácie o jeho parametroch a cene zatiaľ neboli zverejnené.

Zdroj: liliputing

02.09.2015

+