MojWindows

Spoločnosť D-Link ponúka perfektný prístup k sieti v každej miestnosti pomocou štyroch základných sad adaptérov PowerLine. Technológie PowerLine umožňuje používateľom kompletne zosieťovať byt alebo dom bez nutnosti inštalovať sieťové káble alebo zväčšovať pokrytie Wi-Fi siete pomocou takzvaných opakovačov. Adaptéry D-Link PowerLine vysielajú šifrované dáta rýchlosťou až do 1000 Mb/s a modely s priechodzou elektrickou zásuvkou umožňujú dokonca zdieľať zásuvku s inými elektrickými zariadeniami. Základné sady PowerLine ponúkajú používateľom spoľahlivé riešenie, ktoré funguje ihneď po vybalení z krabice. Na slovenskom trhu sú už k dispozícii základné sady adaptérov PowerLine AV2 1000 HD Gigabit Starter Kit a PowerLine AV 500 HD mini Starter Kit, rovnako ako aj základné sety adaptérov s priechodzou elektrickou zásuvkou PowerLine AV2 1000 HD Gigabit Passthrough Kit a PowerLine AV 500 HD Passthrough Mini Starter Kit.

D-Link DHP-P509AVTechnológia PowerLine využíva na prenos digitálneho sieťového signálu existujúce vodiče elektrického rozvodu v stenách domu. Aktuálny štandard AV2 to zvláda rýchlosťou až 1000 Mb/s – rovnako ako klasický Gigabit Ethernet. PowerLine šifruje dáta pomocou silného algoritmu, ktorý zaručuje, že nikto v okolí nebude môcť čítať vaše e-maily alebo sledovať, čo na internete robíte. Rýchle sieťové pripojenie cez elektrickú zásuvku má byť vhodné najmä pre všetky aplikácie s veľkými nárokmi na kvalitu a množstvo prenášaných dát, ako napríklad sledovanie videa, streamovanie, on-line hry alebo prenos veľkých súborov.

D-Link DHP-508AVVeľkou prednosťou systému Powerline má byť jeho jednoduché používanie, adaptéry stačí zapojiť do elektrickej zásuvky. Tie sa následne spárujú a zavedú tak sieťovú komunikáciu prakticky do každej miestnosti a to bez inštalácie akýchkoľvek prepojovacích káblov. Týmto spôsobom je možné jednoducho prekonať mŕtve zóny Wi-Fi siete a prekážky medzi vzdialenými miestami. Výrobca myslel aj na energetickú efektívnosť svojich modelov. Všetky štyri totiž spotrebúvajú menej ako 4 watty, a to dokonca aj vtedy, keď pracujú na plné obrátky. Navyše sú vybavené režimom úspory energie, ktorý ich spotrebu znižuje podľa údajov výrobcu až o 85%. Nové základné sety PowerLine sú už v predaji za nasledovné odporúčané ceny: PowerLine AV2 1000 HD Gigabit Starter Kit – 50,90 €, PowerLine AV 500 HD Mini Starter Kit – 39,90 €, PowerLine AV2 1000 HD Gigabit Passthrough Kit – 61,90 € a PowerLine AV 500 HD Passthrough Mini Starter Kit za cenu 43,90 €.

Zdroj: tlačová správa

10.09.2015

+