MojWindows

Do vydania finálnej verzie operačného systému Windows 10 zostáva už len niečo málo vyše mesiaca a portál Winfuture.de priniesol potešujúcu správu, že Microsoft bude svoj nový operačný systém Windows 10 predávať nielen na klasických DVD médiach, ako bolo zvykom doteraz, ale aj na USB kľúčoch. Zavedením tohto nového spôsobu distribúcie by Microsoft spravil ústretový krok voči majiteľom netbookov, ktoré nie vždy obsahujú DVD mechaniku.

Medzi výhodami inštalácie z USB kľúča by bolo aj zvýšenie rýchlosti samotnej inštalácie operačného systému, ako aj zníženie pravdepodobnosti poškodenia inštalačného média, akým sú napríklad škrabance pri DVD diskoch. Podľa zverejnených informácií by sa na USB kľúči mala nachádzať 32 aj 64 – bitová verzia operačného systému, pričom užívateľ si zvolí, ktorá verzia bude nainštalovaná na jeho počítač.

Je treba dodať, že spoločnosť Microsoft túto informáciu oficiálne nepotvrdila, navyše je možné, že tento nový spôsob distribúcie Windowsu 10 je pripravovaný len pre vybrané krajiny.

Zdroj: winfuture

25.06.2015

+