MojWindows

Pred nedávnom unikli ďalšie informácie týkajúce sa nových Windows Phone smartfónov. Tentokrát sa jedná o novinku Nokia Lumia 830, ktorá sa spája s krycím názvom Tesla. Ako už vieme agresívna stratégia spoločnosti Microsoft dostať sa na prvú priečku na trhu so smartfónmi  sa spája s vypustením niekoľkých nových smartfónov.  Hovoríme tu o novej vlajkovej lodi Microsoftu, smartfóne „McLaren“, ktorý sa má stať nástupcom Lumie 1020. Bude sa teda nachádzať v najvyššej kategórií. Ďalej tu máme zariadenie „Superman“, ktoré tvorí akýsi pomyselný stred medzi mobilnými zariadeniami. Nakoniec je tu smartfón „Rock“, ktorý sa so svojimi špecifikáciami približuje Lumií 530. Znamená to, že patrí do nižšej cenovej hladiny.

Nokia Lumia 830 má teda zaplniť miesto medzi zariadeniami McLaren a Superman. Uniklo aj zopár fotografií, ktoré majú údajne zobrazovať spominaný smartfón.

nokia

Nie je však ani potvrdené ani vyvrátené, že sa jedná o Lumiu 830. Z obrázkov je možné vyčítať alumíniové telo a elegantný kryt na zadný fotoaparát, ktorého výzor naznačuje, že sa bude jednať o fotoaparát nižšej kvality ako u Lumie 1020 . Kostra je dosť podobná modelu Lumia 925 no displej vyzerá byť výrazne väčší. Treba brať do úvahy, že na obrázku môže byť zobrazený aj nejaký prototyp smartfónu, ktorý nikdy neuzrie svetlo sveta. Tieto informácie teda treba brať s nadhľadom

Zdroj: phonearena

01.06.2015

+