MojWindows

Americký gigant Microsoft predstavil v poradí už tretiu generáciu svojho tabletu Surface. Novinka má byť plnohodnotnou náhradou notebooku. Disponuje totiž plnohodnotným operačným systémom Microsoft Windows 8.1, pričom bude samozrejme možné upgradnuť ho na verziu Windows 10. Samozrejmosťou je teda aj podpora desktopových aplikácií.

Čo sa týka výbavy, Surface 3 ponúka 10,8-palcový dotykový FullHD displej, štvorjadrový procesor Intel Atom 1,6 GHz, 2 alebo 4 GB operačnej pamäte RAM. Z pohľadu úložiska je pripravená nádielka v podobe 64 alebo 128 GB za cenu 499, respektíve 599 USD.

Pri pohľade na konektivitu je potrebné vyzdvihnúť široké možnosti pripojiteľnosti. Za zmienku stojí predovšetým USB 3.0 štandardnej veľkosti, microUSB na dobíjanie, čítačka pamäťových kariet microSD, miniDisplayPort, konektor pre slúchadlá a pripojiteľné puzdro. Samozrejme, v ponuke sú aj modely s podporou 4G LTE.

Microsoft Surface 3 disponuje vyklápacím stojanom. Puzdro s klávesnicou a touchpadom si však budete musieť dokúpiť samostatne za zatiaľ nešpecifikovánú cenu. Z pohľadu softvérovej výbavy sa môžete tešiť aj na ročné predplatné Office 365 na rok zadarmo.

Predobjednávky štartujú už teraz, prvé kusy k majiteľom dorazia začiatkom mája. Verzie 4G LTE však budú dostupné až koncom júna.

Microsoft zároveň predstavil aj Surface Pro 3, ktorý disponuje väčším 12-palcovým displejom, výkonnejším procesorom Intel Core štvrtej generácie a cenou atakujúcou 800 USD bez klávesnice.

01.04.2015

+