MojWindows

Druhý cenovo dostupný smartfón, ktorý Microsoft na konferencií MWC 2015 predstavil nesie názov Microsoft Lumia 640 XL, ktorý predstavuje väčšieho brata Lumia 640. Tento istý ťah použila aj spoločnosť Apple pri predstavovaní šiestej generácie IPhone, kde uviedla hneď dve zariadenia s názvami IPhone 6 a IPhone 6 Plus.

Microsoft Lumia 640 XL predstavuje práve to mohutnejšie prevedenie. Ide totiž o phablet, ktorý disponuje 5.7 palcovým IPS HD displejom, o ktorého ochranu sa stará odolné sklo Corning Gorrila Glass 3. Poháňa ho výkonný štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s frekvenciou 1.2 GHz, ktorému sekunduje 1 GB pamäte RAM. Interné uložisko ma rovnakú kapacitu 8 GB ako Lumia 640 a taktiež disponuje podporou micro SD. Zmena oproti klasickému modelu 640 prichádza, keď je reč o fotoaparáte. Zadný snímač má totiž 13 Mpx rozlíšenie, dopĺňa ho kvalitný LED blesk a dokáže natočiť Full HD video. Predný širokouhlý fotoaparát tiež prešiel vylepšením, pretože disponuje 5 Mpx rozlíšením a dokáže natáčať Full HD video. Kvôli veľkosti zariadenia sa musela zvýšiť aj kapacita batérie na 3000 mAh. Operačným systémom je opäť Windows Phone 8.1 s aktualizáciou Lumia Denim.

Microsoft Lumia 640 XL bude dostupná v štyroch farebných prevedeniach (čierna, svetlomodrá, oranžová a biela) a jej konektivita bude rovnaká ako pri Lumií 640. Hmotnosť zariadenia sa však zvýšila na 171 g, čo môžeme povedať aj o cene, ktorá sa bude pohybovať na hranici 220 € za dual-SIM LTE verziu a 189 € za dual-SIM 3G verziu. Dobrá správa je, že smartfón sa dočká svojej premiéry už tento mesiac na vybraných trhoch.

Článok postupne aktualizujeme a dopĺňame o nové údaje.

Ďakujeme partnerom Orange a Samsung za pozvanie na výstavu MWC 2015 v Barcelone.

02.03.2015

+