MojWindows

Aktualizácia Lumia Denim konečne zavítala aj na jednu z vlajkových lodí Nokia Lumia 1520, a to aj na Slovensku. Aktualizáciu sme si totiž stiahli aj v redakcií na spomínané zariadenie.

Lumia Denim priniesla niekoľko nových prvkov a vylepšení do systému Windows Phone 8.1 ako napr. podporu HDR režimu v aplikácií Lumia Camera alebo dynamický blesk a rýchlejšie fotenie. Pokiaľ vlastníte Lumiu 1520 a neaktualizovali ste si ju na Lumia Denim, stačí prejsť do menu Nastavenia > Aktualizácia telefónu a stlačiť tlačidlo Vyhľadať aktualizácie. Nezabudnite sa predtým pripojiť na internet. Celý proces chvíľu potrvá. V našom prípade do bolo zhruba 15 minút. Následne sa systém opýta, či si želáte nainštalovať kritickú aktualizáciu, kde po dobu zhruba 5-10 minút nebudete môcť používať svoje zariadenie. Inštalácia trvala asi 6 minút, po ktorej ukončení sa zariadenie spustilo a začalo migrovať všetky dáta naspäť do telefónu.

wp_ss_20150227_0001 wp_ss_20150227_0002 wp_ss_20150227_0003

Po úspešnej migrácií dát sa zariadenie opäť reštartuje a po spustení sa začnú aktualizovať všetky aplikácie, ktoré ste mali v telefóne nainštalované. Celý proces taktiež chvíľu potrvá. Čo si však hneď všimnete je absencia aplikácie Fotoaparát, ktorú kompletne nahradila Lumia Camera. Niektoré aplikácie po nainštalovaní vyžadujú reštart telefónu pre správnu funkčnosť. Celkovo by teda aktualizácia mala zabrať zhruba hodinu, takže je dobré si tento čas vyčleniť a uskutočniť celý proces vo voľnom čase.

02.03.2015

+