MojWindows

Spoločnosť Microsoft sa rozhodla konečne sprístupniť preview nového operačného systému Windows 10 pre smartfóny. Každý záujemnca, ktorý si chce vyskúšať tento najnovší operačný systém ho jednoducho môže získať do svojho zariadenia pomocou aplikácie Windows Insider. Odkaz na ňu vám ponúkame pod textom.

Ide však len o veľmi skorý build tohto OS takže jeho používanie si žíada množstvo trpezlivosti, pretože sa v ňom zatiaľ nachádza množstvo chýb a nedoriešených vecí. Do programu Windows Insider sa jednoducho prihlásite pomocou svojho Microsoft účtu a následne môžete sťahovať najnovšie aktualizácie týkajúce sa Windows 10 pre smartfóny. Taktiež je dosť možné, že väčšina nových funkcií, ktoré by sa mali nakoniec objaviť v oficiálnej verzií tohto OS ešte zatiaľ nie je implementovaná do tohto preview.

Zariadenia, na ktorých je možné nainštalovať si Windows 10 pre smartfóny sú: Lumia 630, 635, 636, 638, 730 a 830. S ďalšími aktualizáciami preview, Microsoft rozšíri bázu zariadení, na ktorých si bude môcť používateľ nainštalovať Windows 10 pre smartfóny.

 

Zdroj: techcrunch

14.02.2015

+