MojWindows

Dočkali sme sa ďalšieho smartfónu od spoločnosti Microsoft, ktorá predstavila svoj doteraz najlacnejší smartfón s názvom Microsoft Lumia 435. Zariadenie totiž bude dostupné na trhu už za cenu 69 €. Samozrejme ide o low-end model, ktorý neponúka špecifikácie vlajkovej lode, no ako sme už pred pár týždňami uviedli, novej vlajkovej lode sa asi tak skoro nedočkáme.

Lumia 435 má v sebe zabudovaný procesor Snapdragon 200 s frekvenciou 1.2 GHz, ktorý sa už tradične stáva súčasťou cenovo dostupných zariadení. Procesor spolupracuje s operačnou pamäťou RAM, ktorá má na svoju kategóriu veľmi obstojnú kapacitu 1 GB. 4 palcový displej má rozlíšenie 480 x 800 bodov s 233 hustotou bodov na palec. Zadný fotoaparát disponuje 2 Mpx rozlíšením a nesmieme zabudnúť na analógový selfie fotoaparát. Interné uložisko má uspokojivú kapacitu 8 GB a podporuje micro SD kartu, takže si používateľ v prípade potreby uložisko môže veľmi slušne rozšíriť. Lumia 435 disponuje vymeniteľnou batériou o kapacite 1560 mAh a beží na najnovšej aktualizácií operačného systému Windows Phone 8.1 Lumia Denim. Ako bonus zákazníci obdržia 30 GB bezplatného uložiska na cloude OneDrive.

Ako je už u Microsoft smartfónov zvykom, prichádzajú v niekoľkých farebných prevedeniach a v prípade Lumie 435 to sú čierna, biela, oranžová a zelená. Na trh by zariadenie malo doraziť už vo februári tohto roka.

Zdroj: phonearena

16.01.2015

+