MojWindows

V tomto roku sme mali možnosť vidieť množstvo Nokia smartfónov disponujúcich operačným systémom Windows Phone. Z dôvodu akvizície Nokia smartfónov spoločnosťou Microsoft sme však nevideli žiadnu poriadnu vlajkovú loď, ktorá by mohla konkurovať ostatným vlajkovým lodiam na iných platformách.

Zdá sa, že sa táto situácia v dohľadnej dobe neupokojí, a teda ďalšiu vlajkovú loď, teraz už pravdepodobne pod značkou Microsoft, uvidíme možno až v druhej polovici roka 2015. Microsoft má totižto pre udalosť Mobile World Congress, ktorá sa bude konať v marci 2015, naplánované uviesť nasledovníka Lumie 6xx, čiže strednú sféru a novinky v cenovo dostupnej kategórií, konkrétne Lumia smartfóny zo série 3xx a 4xx. Samozrejme tu hovoríme výhradne o spoločnosti Microsoft. Ostatné spoločnosti, ktoré majú na Windows Phone platforme svoje zariadenia možno uvedú novú vlajkovú loď. Reč je hlavne o spoločnosti HTC.

Pred pár týždňami sa šírili zvesti o plánovanom fotosmartfóne Lumia 1030, ktorá mala nahradiť Nokiu Lumia 1020. Tieto špekulácie však spôsobili negatívnu odozvu a hovorí sa, že zariadenie bolo zrušené a je dosť možné, že nikdy neuzrie svetlo sveta. Windows Phone platforma si v roku 2014 viedla veľmi dobre hlavne čo sa týka cenovo dostupných smartfónov. Toto však samo o sebe nestačí a v budúcnosti bude pre prežitie tejto platformy kľúčový úspech high-end zariadení.

Zdroj: phonearena

16.12.2014

+