MojWindows

Spoločnosť Microsoft dnes ohlásila svoj prvý smartfón, ktorý nesie jeho logotyp na svojom tele. Ide o cenovo dostupný smartfón s názvom Microsoft Lumia 535. Zariadenie má za úlohu zaručiť spoločnosti Microsoft zisky a zvýšenie Windows Phone podielu na trhu, pretože tento rok už neplánuje vydanie novej vlajkovej lode.

Lumia-535-with-cover

Poďme sa pozrieť na špecifikácie tejto novinky. Poháňať ju bude štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 s frekvenciou 1.2 GHz, ktorý dopĺňa operačná pamäť RAM s kapacitou 1 GB. Všimli sme si, že sa tento trend zvyšovania operačnej pamäte poslednou dobou na low-end zariadeniach zvyšuje práve pre väčšiu náročnosť niektorých Windows Phone hier. Interné uložisko má dostačujúcu kapacitu 8 GB s možnosťou jeho rozšírenia pomocou micro SD karty až na 128 GB. Ostatné parametre by sme mohli nazvať 5x5x5. Lumia 535 totiž disponuje 5 palcovým IPS displejom s rozlíšením 960 x 440 bodov a dvojicou fotoaparátov, ktoré majú oba rozlíšenie 5 Mpx. Predný fotoaparát je ten istý ako na zariadení Lumia 735. Je teda ako stvorený na tvorbu autoportrétov. Batéria má kapacitu 1905 mAh, čo je asi toľko, koľko sa dá očakávať od low-end zariadenia.

Microsoft Lumia 535 bude ponúkaná až v šiestich farebných prevedeniach a bude už tento mesiac dostupná pre krajiny ako Čína, Hong Kong a Bangladéš. Nie je presne známe, kedy dorazí na ten náš, no je možné, že to bude niekedy začiatkom budúceho roka. Jej cena by sa mala pohybovať okolo 110 €. Pripájame aj video, ktoré zariadenie predstavilo.

Zdroj: windowscentral

11.11.2014

+