MojWindows

Na trhu nájdete tablety, respektíve notebooky s energeticky úspornejšími procesormi AMD z línie E1, alebo A4 Micro. Novinka z dielne taiwanského producenta BungBungame však stavia na výkonnejší procesor AMD A10 Micro-6700T Mullins.

BungBungame Photon2 je tablet so systémom Windows, pričom disponuje 10,1-palcovým displejom s rozlíšením 1 920 x 1 200 pixelov. Novinku poháňa štvorjadrový procesor od AMD, ktorý je taktovaný na frekvenciu 2,2 GHz, pričom jeho spotreba je 4,5 W, porovnávať ho teda môžeme s čipmi Atom Bay Trail od Intelu, avšak tento AMDčkový procesor obsahuje grafický akcelerátor Radeon R6, ktorý ponúka lepší grafický výkon, než spomínaný Bay Trail čip.

Tablet má vo výbave ďalej 2 GB RAM. Jeho interná kapacita ponúka pamäťové úložisko s celkovou kapacitou 64 GB. Samozrejmosťou je slot pre pamäťové karty microSD. Z pohľadu konektivity sa môžete spoľahnúť na Wi-FI 802.11 ac, či Bluetooth 4.0 a nechýba ani microHDMI. BungBungame Photon2 má taktiež NFC, ktoré využijete na rýchle párovanie príslušenstva, respektíve platby v obchodoch.

V prípade tabletu BungBungame Photon2 je ešte potrebné spomenúť Bluetooth klávesnicu či dotykové pero, ktoré je súčasťou tohto kompletu zároveň chrániaceho displej. Tablet sa tak vďaka tejto kombinácii ľaho premení na netbook. Jeho orientačná cena sa pohybuje okolo 550 dolárov.

27.10.2014

+