MojWindows

Pred niekoľkými týždňami sme vás informovali o tom, že auto Nokia Here dokumentuje ulice nášho hlavného mesta. Auto bolo v uliciach Bratislavy opätovne pozorované mnohými občanmi, ktorí o tejto skutočnosti informovali na sociálnych sietiach. Dalo sa preto predpokladať, že Microsoft neskončí iba v Bratislave ale postupne sa dostane aj do ďalších slovenských miest. Teraz bolo auto dokumentujúce ulice a terén pre mapy Nokia Here spozorované aj v uliciach Banskej Bystrice.

Zdá sa, že aj tentokrát ide o auto so zahraničnou poznávacou značkou. Charakteristické je veľkým fotografickým zariadením umiestneným vysoko nad strechou automobilu. Možno aj preto sa Microsoft rozhodol, že na aute neumiestni žiadne extra viditeľné reklamy. To, že ide o špeciálne auto, je jasné na prvý pohľad. Fanúšik s prezývkou ja_som nám poslal do redakcie video, ktoré zachytáva špeciálne auto pohybujúce sa po uliciach stredoslovenského mesta. Záznam pochádza zo soboty, 4. októbra z popoludňajších hodín. Za upozornenie fanúšikovi ďakujeme.

Dokumentácia slovenských miest je určite vítanou novinkou pre všetkých užívateľov máp od Nokie. Táto zmena teraz zasiahne oveľa viac užívateľov, ako doteraz, keďže mapy Nokia Here sú dostupné aj pre užívateľov zariadení s operačným systémom Android. Zbadali ste aj vy vo svojom meste alebo niekde na Slovensku podobné auto Nokia Here? Ak áno, určite nám dajte vedieť. Priložená foto alebo videodokumentácia je iba vítaným bonusom!

06.10.2014

+