MojWindows

Spoločnosť Dell obohatila svoje rady s novým vysoko výkonným notebookom Alienware 13 a príslušenstvom v podobe grafického zosilňovača. Asi každý zapálený herný nadšenec túži po skvelom hernom zážitku, no nemá záujem o enormne veľký desktop, ktorý mu zaberie množstvo miesta. Spomínaný notebook Alienware 13 a príslušenstvo v podobe grafického zosilňovača takýto zážitok umožňujú a pritom sú veľmi dobre skladovateľné.

alienware

Grafický zosiľňovač bol vytvorený práve preto, aby spoločnosť Dell mohla vyrábať malý, ale výkonný Alienware 13. Pri svojej veľkosti totiž nemôže disponovať vysoko výkonnou grafickou kartou, ako je to u jeho väčších súrodencov. Alienware zosilňovač prináša práve žiadaný bonus v podobe grafickej karty navyše, pomocou ktorej si notebook poradí s akoukoľvek hrou. Pripájať sa k notebooku bude pomocou USB/PCIE konektoru, ktorým Alienware 13 už od výroby disponuje. Je kompatibilný s grafickými kartami s veľkosťou ako má rada GeForce GTX 600 alebo AMD Radeon HD 500.  Zosilňovač bude dostupný za cenu už 299 $ už od dnešného dňa, no dovážať sa začne až v polovici novembra,

Čo sa týka nového Alienware 13 a jeho špecifikácií, vyzerá to nasledovne. Jeho 13 palcový displej je dostupný hneď v niekoľkých variantoch, ktoré sa líšia v rozlíšení. Prvé varianty sú s rozlíšením 1366 x 768, 1920 x 1080 a poslednou je dotykový displej s rozlíšením 2560 x 1440. Hnacím motorom je dvojjardový Intel Core i5-4210U, ktorý dopĺňa grafický akcelerátor NVIDIA GeForce 860M s 2 GB vlastnej pamäte a operačná pamäť RAM s kapaciou 8 GB. Zákazník si ale môže navoliť kapacitu operačnej pamäte až do 16 GB. Úlohu interného uložiska napĺňa 1 TB disk, no zákazník si taktiež môže zvoliť hybridnú kombináciu SSD disku na zrýchlenie operačného systému a klasického SATA disku alebo čisto  SSD disk do kapacity až 512 GB.

Alienware 13 je taktiež v predaji už od dnešného dňa za cenu začínajúcu na 999 $, no dovážať sa začne až v novembri. Pre lepšie priblíženie oboch výrobkov vám ponúkame aj demonštračné video.

Zdroj: engadget, theverge

29.10.2014

+