MojWindows

Pred pár dňami sme avizovali naplánovaný príchod selfie smartfónu Nokia Lumia 730 na IFA konferencií v Berlíne. Dnes sa táto správa stala skutočnosťou a celý svet bol svedkom jeho predstavenia. Samotné zariadenie disponuje najnovšími vychytávkami, ako napr. natívnou aplikáciou pre vytváranie selfie fotografií Lumia Selfie. Táto novinka umožní používateľovi vytvárať fotografie tohto typu oveľa rýchlejšie, ako keby túto akciu urobil pomocou štandardnej aplikácie Nokia Camera.

Lumia_735_press_single

 

Samotný 5 Mpx predný fotoaparát so širokouhlým objektívom však nie je určený len na tvorbu selfie fotografií, ale aj videohovorov pomocou aplikácie Skype. Spoločnosť Microsoft dokonca pri zakúpení tohto smartfónu pridá zákazníkovi aj neobmedzené 3-mesačné predplatné tejto služby na hovory do celého sveta. Ďalšou veľkou výhodou tohto zariadenia je veľmi tenký dizajn, vďaka ktorému veľmi dobre sadne do vrecka a človek ho takmer necíti.

Nokia Lumia 730 disponuje 4.7 palcovým HD OLED displejom (1280 x 720, pomer strán 16:9) s technológiou ClearBlack, s hustotou bodov na palec 316 ppi a výbornou čitateľnosťou na priamom slnku. Samozrejmosťou je operačný systém Windows Phone 8.1 s najnovšou aktualizáciou Lumia Denim. Hnacím motorom je štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s frekvenciou 1.2 GHz, ktorý dopĺňa operačná pamäť RAM s kapacitou 1 GB a 8 GB interné uložisko s možnosťou rozšírenia až o 128 GB pomocou microSD karty. Zadný 6.7 Mpx fotoaparát s optikou ZEISS umožňuje nahrávať Full HD video a dopĺňa ho kvalitný LED blesk. Predný 5 Mpx fotoaparát má, ako som už spomínal, širokouhlý objektív s rozlíšením 2596 x 1948 px.

Lumia 730 ďalej disponuje odnímateľným zadným krytom, čo je veľmi príjemné a používateľ si tak môže meniť farbu krytu napríklad podľa aktuálnej nálady (zelená, červená, biela a čierna). Pod ním sa skrýva 2200 mAh vymeniteľná batéria. Konektivita NFC, 3G a Bluetooth 4.0 LE je samozrejmosťou a poteší aj nízka hmotnosť 133 g , ktorá len dotvára výborný obraz o dobrom skladovaní zariadenia.

Nokia Lumia 730 bude oficiálne vypustená na celosvetový trh v priebehu tohto mesiaca za cenu len 199 € v rôznych farebných prevedeniach.

04.09.2014

+