MojWindows

Spoločnosť Microsoft predstavila univerzálnu mobilnú klávesnicu pre operačné systémy iOS, Android a Windows. Bohužiaľ, klávesnica nie je kompatibilná s Windows Phone zariadeniami. Táto novinka sa dokáže spárovať so zariadeniami s vyššie spomenutými OS pomocou Bluetooth.

Mobilná klávesnica môže byť naraz spárovaná až s tromi zariadeniami, čo zabezpečuje rýchlu výmenu medzi nimi pomocou tlačidla na klávesnici. Zariadenie ďalej disponuje dobíjacou batériou, ktorá podľa Microsoftu poskytuje až 6 mesiacov používania na jedno nabitie. 10 minút v sieti zaručí až 1 deň práce. Kryt klávesnice poskytuje zabudovaný stojan pre spárované zariadenia rôznych veľkostí od mobilu po tablet. Kryt je odnímateľný, takže používateľ si spárované zariadenie môže položiť do jemu vyhovujúcej vzdialenosti. Mobilná klávesnica poskytuje pohodlné a rýchle písanie a veľmi dobré skladovanie vďaka priateľnej veľkosti.

Fakt, ktorý ma však trošku zaráža je, že táto klávesnica nespolupracuje s Windows Phone smartfónmi, čo je divné, pretože sa jedná o produkt spoločnosti Microsoft. Myslím si, že takéto komponenty by v prvom rade mali byť kompatibilné s Windows a Windows Phone zariadeniami, a až potom s konkurenčnými platformami. Každopádne univerzálna mobilná klávesnica bude na trhu dostupná v októbri za cenu 79.95 $ a bude ponúkaná v dvoch farebných prevedeniach (čierna a sivá).

Zdroj: phonearena

17.09.2014

+