MojWindows

Asus je už tradičným výrobcom notebookov, ktoré sú obľúbené aj na Slovensku. Medzi prémiové zariadenia v portfóliu spoločnosti patria zariadenia rodiny Zenbook, ktoré okrem výborných špecifikácií ponúkajú aj luxusný dizajn. Najnovším prírastkom k Zenbookom je nový UX305, ktorý ponúkne 13,3-palcový displej s ultra-jemným rozlíšením 3200 x 1800 pixelov. Takéto rozlíšenie nájdeme aj na notebooku Samsung ATIV Book 9 Plus alebo na hybridnom modeli Lenovo Yoga 2 Pro.

Aj v tomto prípade má displej na novom Zenbooku hustotu až 276 ppi, čím sa v tomto rebríčku umiestnil na popredných miestach. Oproti modelom iných výrobcov, ktorá ponúkajú takýto ostrý displej, je nový Zenbook charakteristický aj svojou hrúbkou. Tá dosahuje iba 12,3 mm, vďaka čomu je UX305 najtenší notebook s takýmto displejom na trhu. Okrem toho zaujme novinka od Asusu aj konštrukciou z hliníka, ako aj hmotnosťou. Tá je v tomto prípade iba 1,2 kg, čo je ešte menej, ako dosahuje MacBook Air od spoločnosti Apple (1,35 kg).

Asus-ZenBook-UX305-IFA2014-6

O ostatných hardvérových špecifikáciách nového notebooku zatiaľ veľa nevieme. Ponúknuť by mal procesor Intel Core M, batéria by mala na jedno nabitie vydržať 10 hodín a záujemcovia si budú môcť vybrať pevný disk SSD s kapacitou 128 alebo 256 GB. Zatiaľ nepoznáme cenu nového notebooku, no viac by sme sa o ňom mali dozvedieť niekedy v priebehu tohto roku.

03.09.2014

+