MojWindows

Vývojári obľúbenej aplikácie VLC Media Player vyhlásili, že už takmer dokončili aplikáciu kompatibilnú so všetkými verziami operačného systému Windows. Uverejnili aj niekoľko screenshotov, na ktorých je vidieť, ako bude aplikácia vyzerať v prostredí Modern UI.

 VLC-media-player-for-Windows (1)

Aplikácia je v súčasnosti veľmi obľúbená najmä vďaka schopnosti prehrať takmer všetky dostupné formáty videa, ktoré v súčasnosti existujú. Aplikácia je v súčasnosti dostupná v beta verzii v obchode Windows Store a aj ako port klasickej verzie, ktorý je doplnený o možnosť používať dotykové ovládanie. Vývojári aplikácie vyhlásili, že príprava aplikácie je takmer hotová. Väčšina úsilia bola pritom orientovaná do vytvorenia jednotného prostredia pre všetky verzie Windowsu. Vďaka tomu bude nová aplikácia VLC vyzerať a fungovať rovnako na počítačoch, tabletoch a aj smartfónoch so systémom od Microsoftu.

VLC-media-player-for-Windows (3) VLC-media-player-for-Windows (5) VLC-media-player-for-Windows (6)

Zdá sa, že VLC bude jednou z prvých aplikácií, ktoré budú čerpať výhody z nových prostriedkov na programovanie jednotných aplikácií pre všetky verzie operačného systému Windows. V blízkej budúcnosti však budú tento trend veľmi pravdepodobne nasledovať aj ďalšie populárne aplikácie, keďže vďaka týmto novým možnostiam je možné vytvárať oveľa lepší a konzistentnejší užívateľský zážitok.

Zdroj: FoxCoding via phoneArena

01.08.2014

+