MojWindows

Spoločnosť IDC tvrdí, že celosvetový podiel zariadení, ktoré disponujú operačným systémom Windows Phone, na trhu klesol v druhom kvartáli z 3,4 % na 2,5 %. Celkovo bolo do predaja odoslaných 301,3 miliónov smartfónov po celom svete. Stalo sa teda prvýkrát v histórií, že za jeden kvartál bolo rozoslaných viac ako 300 miliónov smartfónov.

Výskum spoločnosti IDC ale dokazuje, že len 7.4 miliónov smartfónov patrilo platforme Windows Phone. Tento fakt činí pokles o 800 000 kusov oproti minulému roku v tom istom období.  Spoločnosť IDC si však všimla mierny nárast WP zariadení oproti prvému kvartálu roka 2014. Tvrdí taktiež, že mierny pokles oproti prvému štvrťroku má za následok príchod mnohých konkurenčných spoločností  (BLU, Micromax, Prestigio, Yezz, Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava, Lenovo, LG, Longcheer, a ZTE).

Na trhu naďalej vedie s veľkým náskokom operačný systém Android, ktorý tento kvartál zaznamenal 255,3 miliónov zariadení a zaistil si tak 84,7 % podiel na celosvetovom trhu so smartfónmi. Jeho najväčší konkurent Apple má na svojom konte 35,3 miliónov predaných zariadení s celkovým trhovým podielom na úrovni 11,7  %.

Zdroj: wpcentral

18.08.2014

+