MojWindows

Microsoft sa usiluje rozšíriť update na Windows Phone 8.1 aj na ďalšie svoje zariadenia. Nezabúda pritom ani na tie najslabšie modely a novú verziu systému uvoľňuje aj pre Nokiu Lumiu 520, či donedávna vlajkovú loď Lumiu 920.

Konkrétne sa jedná o zariadenia od operátora Orange, no postupne dostanú aktualizáciu s najnovšími systémovými novinkami aj ďalšie verzie smartfónov. Spoločnosť pracuje na čo najrýchlejšej dostupnosti pre čo najväčší počet zariadení a hoci chvíľu trvalo, kým bol nový softvér pripravený na masovú distribúciu, spoločnosť postupne doháňa zameškané a najnovšie funkcie prináša stále viac užívateľom. Na novú verziu systému ale stále čaká tabletofón Nokia Lumia 1520, no na tento výkonný smartfón Microsoft určite nezabudol a aktualizácia bude dostupná zrejme už čoskoro.

windows-phone-8-1-cover

Update s označením Lumia Cyan prináša na zariadenia Nokia množstvo vylepšení, ktoré sú súčasťou systému Windows Phone 8.1. Poteší najmä notifikačné centrum s panelom rýchlych nastavení, vďaka čomu je ovládanie zariadení s týmto systémom oveľa pohodlnejšie. V novom systéme je možné konečne si nastaviť aj vlastné pozadie za dlaždicami na domovskej obrazovke, ktoré je ale viditeľne iba cez niektoré priesvitné dlaždice. Aj napriek tomu ale ide o veľmi potrebnú funkciu, ktorá na zariadeniach s Windows Phone chýbala. Windows Phone sa vďaka novej aktualizácii opäť o čosi priblížil k úrovni iných platforiem, no má pred sebou ešte dlhú cestu, ak chce konkurovať Androidu či iOS. Časté aktualizácie s novými funkciami a vylepšeniami sú ale určite správny spôsob, ako nalákať čo najviac užívateľov na rastúcu platformu.

Zdroj: wpcentral via phoneArena 

21.08.2014

+