MojWindows

Offline mapy sú jedny z najkrajších funkcií vo Windows Phone. Umožňujú vám stiahnuť si mapy pre svoj región, takže zbytočne nespotrebujete údaje zakaždým keď ich použíjete. Sú prednastavené tak, aby sa ukladali do pamäte telefónu. Je tu však možnosť uložiť si ich na svoju SD kartu, ak ju vlastníte.

Niekto by mohol namietať, prečo je lepšie nechať ukladať mapy na SD kartu. Zoberieme si teda názorný príklad. Offline mapy mesta Vatikán majú veľkosť len 51 MB, čo pre úložisko telefónu nepredstavuje väčší problém. Na druhej strane offline mapy Českej republiky už majú 249,2 MB. Pokiaľ teda užívateľ vlastní viacero máp s podobnou veľkosťou, úložisko telefónu začína byť preplnené. Poďme si teda ukázať, ako offline mapy dokážeme uložiť na SD kartu.

Postup

Vymažte všetky stiahnuté mapy, ktoré máte vo svojom telefóne. Bohužial, je potrebné tento krok urobiť, pretože systém Windows Phone zatiaľ nedokáže len tak presunúť údaje z telefónu na SD kartu. Pokiaľ by ste tento krok vynechali a stiahli mapy na SD kartu, mapy by zrazu boli aj v pamäti telefónu, aj na SD karte, čo je kontraproduktívne. Mapy vymažeme nasledovne: Prejdeme do menu nastavenia, kde sa švihnutím palca doľava presunieme na menu aplikácie > mapy > stiahnuť mapy. Tu pomocou tlačidla vybrať označíme všetky nainštalované mapy a vymažeme ich.

Ďalej je potrebné  nainštalovať aplikáciu Lumia Storage check beta. V tejto aplikácií švihnutím palca prejdete na podrobnosti a v mapách kliknete na zmeniť. Potom zmeníte miesto ukladania máp z telefónu na SD kartu. Nakoniec opäť stiahnete offline mapy, ktoré sa vám tentokrát uložia na SD kartu.

Pokiaľ urobíte všetko správne, vaše offline mapy sa budú od tejto chvíľe ukladať na SD kartu. Tento proces je síce trochu zdĺhavý, no výsledok stojí za tú námahu.

Zdroj: wpcentral

16.08.2014

+