MojWindows

V dnešnom návode si ukážeme, ako rýchlo a bez námahy prehrávať videá z vášho Mac-u priamo na obrazovku televízora cez konzolu Xbox One. Tento návod vám tak nahradí zdĺhavé nahrávanie videí na USB alebo externý hardisk, ktoré následne prehráte na vašom televízore. V prvom rade si musíte stiahnuť aplikáciu z App store s názvom SofaPlay, ktorá je dostupná za cenu 4,99 $.

sofaplay_scn1

Postup

  1. Stiahnuť aplikáciu SofaPlay na vašom Mac-u.
  2. Otvoriť aplikáciu Xbox Video na konzole Xbox One. Pokiaľ ju ešte nemáte stiahnutú, nájdite ju pomocou vyhľadávania a nainštalujte si ju.
  3. Otvoriť aplikáciu SofaPlay na vašom Mac-u a v menu v ľavom dolnom okraji zvoliť Xbox-SystemOS.
  4. Pretiahnuť film alebo video, ktoré chcete pozerať do aplikácie SofaPlay a film by sa mal okamžite začať prehrávať na vašom televízore.

Aplikácia SofaPlay však neprehrá .mov formát videí. Na druhej strane nemá problém s formátom ako .mp4. Nevýhodou však môže byť, že sa video nedá pretáčať, kvôli absencii pretáčacích tlačidiel v tejto aplikácií. Nie je to ale žiadna tragédia, pretože video môžete kontrolovať cez Xbox ovládač alebo aplikáciu Xbox SmartGlass na vašom Windows Phone smartfóne.

Zdroj: wpcentral

19.08.2014

+