MojWindows

Pred nejakým časom sme vás informovali o tom, že HTC zrejme predstaví verziu svojej vlajkovej lode HTC One M8 s operačným systémom Windows Phone. Všetko nasvedčuje tomu, že sa takéhoto smartfónu naozaj dočkáme a HTC naplánovala tlačovú konferenciu na budúci týždeň, keď podľa všetkého bude nové HTC One prestavené. Teraz unikli aj ďalšie informácie o pripravovanom smartfóne, ktorého hardvér by mal byť kompatibilný aj s operačným systémom Android.

Nová verzia populárneho smartfónu by mala byť totiž identická s tou, ktorú poznáme a ktorá je na trhu už nejakú dobu. Smartfón s rovnakým hardvérom by potom teoreticky umožňoval nahrať alternatívnu ROM aj s úplne iným systémom. Podľa najnovších informácii bude fungovanie s Androidom umožňovať aj bootloader v novom HTC One M8 a alternatívna ROM s Androidom pre toto zariadenie bude možno iba otázkou času.

HTC-One-M8-Windows-Phone-Render

Druhou verziou tohto dohadu je dokonca možnosť nahrať Windows Phone na originálny One M8. Podľa prvých vyjadrení vývojárov to však nebude jednoduchý proces a v konečnom dôsledku sa to možno ani nepodarí. Už teraz je takmer isté, že takáto transformácia by bola náročnejšia, ako zmena klasického smartfónu na jeho Google Play edíciu. Diskutéri na internete si ihneď spomenuli na populárne zariadenie HTC HD2, na ktoré bolo možné nahrať takmer akýkoľvek systém a ktoré sa stalo obľúbeným smartfónom developer a užívateľov, ktorí si chceli svoj smartfón prispôsobiť podľa vlastných predstáv. A ktovie, možnosti nového HTC budú možno také široké, že sa dočkáme aj smartfónu, na ktorom by mohol byť nainštalovaný Android a Windows Phone súčasne.

Zdroj: Upleaks via pocketnow

18.08.2014

+