MojWindows

Spoločnosť Microsofť sa rozhodla zastaviť výrobu nového tabletu Surface Mini tesne pred jej začiatkom. Tvrdia to čínski výrobcovia, s ktorými má Microsoft zmluvu. Je známe, že zariadenie bolo dokončené. Bolo vykonané aj jeho testovanie a zaplatené boli všetky náklady potrebné na jeho masovú výrobu.

Správa hovorí, že Microsoft mal malú dôveru v schopnosti Surface Mini preraziť v malom trhovom segmente tabletov. Ako dôvod uviedol nedostatok jedinečných vlastnosti alebo pôsobivých špecifikácií. Také isté zdôvodňovanie sme už počuli predtým. Hneď po vypustení modelu Surface Pro 3.  Iné zdroje zase tvrdia, že Microsoft má v pláne dostať Surface Mini na trh koncom tohto roka, keď bude disponovať dotykovou verziou Microsoft Office.

So zrušenou výrobou však všetko vyzerá blede. Je nepravdepodobné, že Microsoft sa vzdal projektu nadobro. Všetko je už predsa zapletené a odtestované. Spoločnosti už stačí len jeden telefonát do Číny a výroba tabletu sa opäť spustí. Nakoniec je možné, že výrobu pozastavil so strategického hľadiska a čaká na vhodnú chvíľu opäť ju spustiť.

Zdroj: phonearena

30.06.2014

+