MojWindows

Best Currency Converter je aplikácia, ktorá umožňuje rýchlo a bez námahy zistiť aktuálny výmenný kurz eura alebo inej meny k ostatným svetovým menám. Autor aplikácie ho prekonvertoval aj na Windows Phone čoho si veľmi ceníme.

Samotná aplikácia je veľmi jednoduchá, zameraná na každodenné používanie bez potreby internetu. Online aktualizácia kurzového lístka je uskutočnená cez server Yahoo finance. Currency Converter je prehľadný, dobre sa v ňom orientuje a dokonca umožňuje zadávanie vlastnej meny s kurzom. Svetovo najpoužívanejšie meny su v aplikácií zvýraznené pomocou vlajky krajiny pôvodu. Konverzia sa mení priamo pri zadávaní hodnoty do vyznačenej kolonky. Všetky meny majú uvedený výmenný kurz voči euru. Je možné si konkrétnu menu uložiť ako obľúbenú a pri opakovanom použití si ju vie užívateľ hneď vyvolať a porovnať. V ponuke nastavenia sa dá nastaviť kontrola aktualizácií a taktiež počet desatinných miest, na ktoré má byť mena zobrazovaná.

K dispozícií sú platená verzia a free verzia. Líšia sa tým, že v platenej verzii sa nezobrazuje reklamný baner a konkrétne menu je možné naraz porovnávať s ďalšími 4 menami. Vo free verzií sú to len 3 meny naraz. Z dizajnového hľadiska appke nie je čo vytknúť. Dobre sa s ňou pracuje a je to veľmi dobrý pomocník, keď sa nachádzate v zahraničí, ale aj doma a potrebujete si zistiť aktuálny výmenný kurz a nemáte pri sebe laptop a internet. Pokiaľ sa vám spomínaná aplikácia zapáčila môžete si ju stiahnuť pomocou nášho odkazu z Windows Store.

27.05.2014

+