MojWindows

Ak si raz kúpite aplikáciu v obchode Windows Phone Store, získavate licenciu na celú dobu jej existovania. Preto nie je potrebné, aby ste za aplikáciu opätovne zaplatili vždy, keď si ju chcete nainštalovať alebo preinštalovať. Nie každý však vie, ako si správne už raz zakúpenú aplikáciu nainštalovať znova. Prinášame vám preto jednoduchý návod, ktorý vám ukáže až 3 spôsoby, ako to urobiť. 

1. Inštalovanie z Windows Phone Store

Ak ste si niekedy aplikáciu zakúpili v oficiálnom obchode spoločnosti Microsoft, môžete si ju odtiaľ kedykoľvek aj nainštalovať. Aplikáciu vyhľadajte priamo vo vašom mobilnom zariadení a stlačte tlačidlo Kúpiť. Nemusíte sa báť, systém vašu dávnejšiu platbu nájde v databáze a napíše vám oznam:

„Za túto aplikáciu ste už zaplatili. Prajete si ju opäť nainštalovať?“

Následne sa vám aplikácia stiahne a nainštaluje do vášho zariadenia ako ktorýkoľvek iný titul. V prípade, že niekde nastane chyba a za aplikáciu vám aj tak odpočíta vaše peniaze, kontaktujte developera, ktorý vám danú sumu zašle späť na váš účet.

already_purchased

Poznámka: Dávajte si pozor, aby ste si inštalovali rovnakú aplikáciu, za akú ste predtým zaplatili. Niekedy môžu byť rozdiely medzi dvoma aplikáciami naozaj len ťažko badateľné, napr. iné meno developera.

2. Inštalovanie aplikácií priamo z PC

Ak ste príliš leniví na to, aby ste aplikáciu manuálne vyhľadali vo Windows Phone Store, môžete si ju nainštalovať aj cez PC. Stačí navštíviť stránku www.windowsphone.com, kde stačí otvoriť menu v pravom hornom rohu a kliknúť na položku História nákupov. Tu nájdete všetky aplikácie a hry, za ktoré ste predtým zaplatili a môžete si ich opätovne nainštalovať.

windows-phone-store-aplikacie

Poznámka: Aby ste si aplikácie mohli inštalovať bezdrôtovo do vášho zariadenia, musíte mať vo Windows Phone Store potvrdené vaše telefónne číslo a vo vašom smartfóne v časti Nastavenia > Lokalizovať môj smartfón potvrdenú možnosť Povoliť doručovanie oznámení bez vyžiadania. 

3. Inštalovanie aplikácií z titulu App Reinstaller

Jednou z možností, ako si znovu nainštalovať už zakúpenú aplikáciu, je inštalovanie cez titul App Reinstaller. Aplikáciu si môžete stiahnuť za 0,99€ vo Windows Phone Store a v jej intuitívnom menu rýchlo prídete na to, ako jednotlivé aplikácie opäť nainštalovať do vášho zariadenia. Jedinou podmienkou je prihlásenie do vášho Microsoft konta.

app-reinstaller-1 app-reinstaller-2

Zdroj: WPCentral

11.03.2014

+