MojWindows

Microsoft pre používateľov sprístupnil aplikáciu OneNote úplne zadarmo. Nainštalovať si ju môžete na zariadeniach s OS Windows a Mac OS X. Spoločnosť pri príležitosti uvedenia free verzie OneNote odhalila aj nové nástroje, OneNote Clipper a Office Lens. Obsahuje taktiež nové partnerské služby a nový model, ktorý umožní akémukoľvek cloudu spojiť sa s OneNote.

„Dnešok je obrovským krokom vpred pre OneNote. Urobili sme ho tak, aby sa dal veľmi jednoducho používať a to bez ohľadu platformu. Tu ale cesta nekončí. Naďalej sa budeme snažiť vylepšovať OneNote cez naše aplikácie a služby tak, aby ste si mohli zaznamenať všetko čo potrebujete a zanechať to vo vašej digitálnej pamäti.,“ tvrdí zástupca Microsoftu.

OneNote pre Windows

Microsoft naďalej ponúka platenú verziu OneNote pre podnikateľov, ktorá obsahuje bonusové vlastnosti ako podporu SharePoint a prepojenie s Outlook. Je k dispozícií však aj verzia pre domácnosti a študentov, ktorá je zadarmo. Nie je to trial verzia. Jedná sa o plnú verziu aplikácie OneNote.

OneNote pre Mac

Používatelia Macu sa konečne dočkali čistokrvnej verzie pre ich počítače. Táto verzia OneNote je taktiež zadarmo a je prístupná na stiahnutie na stránkach OneNote.

OneNote Clipper

Tento prídavný prehliadač plne spolupracuje s ďalšími prehliadačmi ako Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari a umožňuje vám zachytiť akúkoľvek stránku a pridať ju do OneNote Quick Notes.

Office Lens

Táto nová Windows Phone aplikácia funguje ako skener. Umožňuje zachytiť obrázok všetkého na čo si len spomeniete a pridá ho do vašich OneNote Quick poznámok. Následne automaticky rozpozná prítomnosť textu v obrázku. Môžete teda vo svojich obrázkoch hľadať výrazy, ktoré potrebujete.

Microsoft je taktiež partnerom s rôznymi ďalšími aplikáciami. Zabezpečuje tak maximálnu kompatibilitu OneNote. Všetky tieto aplikácie môžete nájsť na stránke onenote.com. Ak sa vám táto novinka zapáčila neváhajte a stiahnite si ju pre svoje zariadenie už teraz.

24.03.2014

+