MojWindows

Nokia po dlhom čase a ignorovaní trendu 5 palcových displejov vydala novú Lumiu 929 Icon. Táto je vybavená už spomínaným displej s Full HD rozlíšením. Nielen displej však robí smartfón smartfónom a Nokia preto v tomto modeli ponúka aj výkonný hardvér a samozrejme aj špičkový fotoaparát.

Dizajn novej Nokie Lumia 929 je subjektívnou záležitosťou. Bez ohľadu na to, či sa vám páči alebo nie, tak konštrukčne spracovanie je opäť na výbornej úrovni. Boky zariadenia lemuje hliník a Nokia opäť stavila na hranatejšie tvary. Novinka podporuje aj bezdrôtové nabíjanie 2 420 mAh batérie a nechýba ani hardvérová spúšť fotoaparátu.

[vc_video title=“Nokia Lumia 929 Icon“ link=“http://www.youtube.com/watch?v=IHxA7WEoiYc“]

Po ergonomickej stránke nebude Lumia asi práve najlepšie vyrobeným smartfónom. Hrany sú trochu priostré a hrúbka 10.5 mm nie je tiež práve najmenšia. Celkové rozmery však odpovedajú aj iným smartfónov z portfólia 5 palcových zariadení a činia 136.5 x 71.4 mm. Hmotnosť je opäť vyššia, rovných 166 gramov. Prednú stranu chráni odolné sklo Gorilla Glass 3.

Nokia Lumia 929 Icon_1

Na čo sme si už pri drahších modeloch Nokie zvykli je kvalitný fotoaparát. Platí to aj pre Nokiu Lumia 929, ktorá disponuje 20 Mpix snímačom PureView s optikou Carl Zeiss a optickou stabilizáciou. Snímač má veľkosť 1/2.5“, pričom zaznamenať dokáže aj video vo Full HD rozlíšení so stereo zvukom. O dostatočný výkon sa postará štvorjadrový procesor Snapdragon 800 s taktom 2,2 GHz, či 2 GB RAM. Vnútorná pamäť má veľkosť 32 GB, nie je však rozšíriteľná. O konektivitu zariadenia sa starajú najnovšie štandardy WiFi či podpora 3G a LTE s prenosovými rýchlosťami do 42.2 Mbps alebo až 150 Mbps. Samozrejmosťou je NFC a Bluetooth vo verzii 4.0.

Nokia Lumia 929 Icon_3

Nokia vydala aj zaujímavé porovnanie videa a zvukového záznamu, kde proti sebe postavila novú Lumiu Icon a Samsung Galaxy S4. Výsledok si môžete pozrieť nižšie.  Cena zariadenia zatiaľ nebola stanovená. V blízkej budúcnosti by sme sa však mohli dočkať  podobného modelu určeného pre Európu. Kedy to však bude ostáva otázne.

[vc_video title=“Nokia Lumia 929 Icon“ link=“http://www.youtube.com/watch?v=vMT442XIfjo“]

 Zdroj: nokia

13.02.2014

+