MojWindows

S cieľom pomôcť spoločnostiam v rade priemyselných odvetví od maloobchodu či zdravotníctva, bankovníctva alebo dopravy pretaviť dáta na použiteľné informácie, spoločnosť Intel dnes predstavila úplne novú procesorovú rodinu  Intel® Xeon® E7 v2. Tá prináša nové schopnosti pre spracovanie a analýzu obrovských, rôznorodých dát a sprístupní tak informácie, ktoré boli doteraz nedostupné.

“Organizácie, ktoré využívajú údaje k urýchleniu obchodných rozhodnutí budú mať v tejto ekonomike obrovskú výhodu,” povedala Diane Bryant, senior viceprezidentka a riaditeľka skupiny Dátových centier spoločnosti Intel. “Pokročilý výkon, kapacita pamäti a spoľahlivosť procesorovej rodiny Intel Xeon E7 v2 umožnia IT spoločnostiam prinášať analýzy obrovských dát v okamihu a ťažiť z aktuálnych trendov, vytvárať nové služby a prispieť k maximálnej efektivite obchodu. ” 

Veľké dáta a Internet vecí (Big data a Internet of Things – IoT) predstavujú enormné príležitosti  pre mnohé spoločnosti nielen v oblasti rastu, ale aj zvyšovania výkonnosti vytváraním profitabilných služieb vďaka informáciám, ktoré sú schopné získať a spracovať. Trh Veľkých dát očakáva nárast o 27% ročne a do roku 2017 narastie na hodnotu 32,4 miliárd USD. Najväčším ťahúňom tohto rastu  je nepredstaviteľné množstvo dát prichádzajúcich od prepojených zariadení tvoriacich Internet vecí, ktorý sám o sebe očakáva nárast až o ďalších 30 miliárd prepojených zariadení do roku 2020. Investície do výkonných technológii a analytické riešenia tak budú prinášať ďalšiu významnú úsporu nákladov. Len pre príklad, IT organizácie v rámci spoločnosti Intel očakávajú úsporu nákladov a nárast výnosov o takmer pol miliardy amerických dolárov využitím analytických riešení do roka 2016.

Intel-Xeon-Processors

Procesorová rodina Intel Xeon E7 v2 má až trojnásobnú kapacitu pamäte oproti predchodcovi, umožňujúc tak rýchlejšie a podrobnejšie analýzy dát. Analýzy v rámci pamäte umiestňujú a analyzujú celý dátový set – ako napríklad celú databázu zákazníkov – v systémovej pamäti na rozdiel od tradičného používania pevných diskov. Táto metóda získava popularitu najmä pre nárast potrieb omnoho komplexnejších analýz. Spoločnosť Gartner, ktorá analyzuje odvetvie očakáva, že 35 percent stredne veľkých až veľkých spoločností adaptuje pamäťové analýzy do roka 2015, čo predstavuje nárast 10% oproti roku 2012 a predpovedá, že najmenej 50%  z Global 2000 spoločností bude využívať pamäťový computing na prínos ďalších výrazných benefitov z investícii do plánovania firemných zdrojov (ERP).

EBay, jeden z najväčších on-line obchodov na svete pracuje s obrovským množstvom dátových setov s veľkosťou 50PB od viac ako 100 miliónov používateľov. Na základe prvých testov nových procesorov Intel Xeon E7 v2 a pamäťového analytického programu HANA od spoločnosti SAP, eBay zaznamenal vyšší výkon a porozumenie väčšieho množstva dát, ktoré umožnia ďalší nárast aj pre jeho zákazníkov.

intel-xeon-data-centre-540x334

Nové procesory, ktoré prinášajú viac ako dvojnásobný priemerný výkon, sú určené až pre 32-socketové servery s konfiguráciou podporujúcou až 15 procesných jadier a až 1,5 TB pamäti pre jeden socket. Tieto vylepšenia pomáhajú najmä spoločnostiam prevádzkujúcim vysoko-senzitívne aplikácie vrátane obchodných podporných systémov (BSS), systémov na správu vzťahov so zákazníkom (CRM), alebo ERP fungovať omnoho efektívnejšie, s nižšími nákladmi a s rýchlejšou odozvou. Napríklad, obchodné oddelenie s týmito schopnosťami dokáže maximalizovať výnosy vyberaním tých najlepších chvíľ pre predaj, či umožní lepšiu predikciu vhodného času na údržbu pre ropné spoločnosti. Pre redukciu „úzkych hrdiel,“ procesorová rodina Intel Xeon E7 v2 obsahuje aj Intel® Integrated I/O, Intel® Data Direct I/O a podporu pre PCIe 3.0*, dosahujúc až štvornásobnú I/O priepustnosť oproti predchádzajúcej generácii9 spolu s poskytnutím väčšieho priestoru pre úložné a sieťové pripojenia.

Počínajúc dnešným dňom, 21 výrobcov počítačových systémov z celého sveta oznamuje dostupnosť už viac ako 40 nových systémov na báze novej rodiny procesorov Intel Xeon E7 v2. Medzi týchto výrobcov patria napríklad spoločnosti ako Asus*, Bull*, Cisco*, Dell*, EMC*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro*, Unisys* a ZTE*. Množstvo poskytovateľov analytických aplikácii už taktiež podporujú procesory Xeon E7 v2, vrátane Altibase*, IBM*, Microsoft*, Oracle*, Pivotal*, QlikView*, Red Hat*, SAP*, SAS*, Software AG*, Splunk*, Sungard*, Teradata*, TongTech*, Vertica* a YonYou*.

Zdroj: Tlačová správa

20.02.2014

+