MojWindows

Spoločnosť Lenovo predstavila nový 14″ ultrabook s hmotnosťou len 1,27 kg, ktorý je vyrobený z rovnakého materiálu ako lietadlá a pretekárske autá – a teda z karbonového vlákna. Toto váži menej ako horčíkové a hliníkové vlákna, no zároveň je pevnejší ako ktorýkoľvek z nich.

Nový X1 Carbon disponuje prispôsobiteľnou klávesnicou, ktorá sa dynamicky upravuje v závislosti od softvéru a aplikácií použitých na zvýraznenie najdôležitejších kláves. Súčasťou nového ultrabooku je aj ovládanie hlasom a gestami, vďaka ktorému môžu užívatelia interagovať s počítačom moderným a pre nich známym spôsobom.

Nový ultrabook X1 Carbon zlepšuje užívateľskú skúsenosť pri prehliadaní obsahu a ovládaní dotykom. Nový displej ColorBurst prináša ostrejší a jasnejší obraz s vyšším rozlíšením a lepším pozorovacím uhlom. Užívatelia, ktorí trávia veľa času na cestách, ocenia technológiu Rapid Charge, pomocou ktorej sa ultrabook nabije na 80% za menej ako hodinu. V kombinácii s až 9-hodinovou výdržou batérie (v porovnaní s predchádzajúcou generáciou je to vylepšenie o viac ako 70% ), voliteľnou zabudovanou podporou 4G siete, poskytuje nový model X1 Carbon potrebnú mobilitu a konektivitu kdekoľvek, kde sa užívatelia ocitnú.

Pre zákazníkov vyžadujúcich vylepšené dokovanie na tenkom a ľahkom zariadení využíva nový X1 Carbon konektor OneLink, ktorý eliminuje neporiadok s káblami. Umožňuje užívateľom získať napájanie, gigabitový Ethernet a podporu dvoch displejov pripojením dokovacej stanice ThinkPad OneLink cez jediný kábel.

ThinkPad_OneLink_Pro_Dock

Vysokovýkonné dokovanie len jediným káblom

Nový ThinkPad OneLink Pro Dock kombinuje všetky potrebné dokovacie vlastnosti a funkcie, vrátane napájania cez jediný kábel, pripojený k Lenovo notebookom vybaveným konektorom OneLink. ThinkPad OneLink Pro Dock zahŕňa viacero USB portov, audio a Ethernet pripojenie a podporu dvoch displejov, pripojených cez DisplayPort a DVI na vybraných modeloch bez nutnosti inštalovania ovládačov. Integrovaný 90W AC adaptér napája aj notebook, podporuje rýchle nabíjanie a umožňuje nabíjanie ďalších zariadení ako sú smartfóny.

Cena a dostupnosť

ThinkPad X1 Carbon bude dostupný koncom januára 2014 v cene od 1299 USD. OneLink Dock Pro je dostupný v cene od 179 USD.

Zdroj: Lenovo

10.01.2014

+